OMENAPIIRAKKA
Pohja ja kansi:
4 dl grahamvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g margariinia
½ dl vettä
Täyte:
1 kg omenoita
1 dl sokeria/hunajaa
2 rkl grahamvehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Sekoita ensin pohaja-aineet yhteen ja laita jääkaappiin odottamaan. Kypsensin omenoita n.7 minuuttia mikrossa ennen kuin laitoin muut aineet sekaan. Näin täytteestä tulee pehmeämpää. Kauli taikinasta kaksi pyörylää (tai minkä mallinen astia sinulla onkaan). Laita toinen pohjaksi ja täytteet sisään ja sitten toinen taikinanosa kanneksi. Muista laittaa kanteen/kuoreen haarukalla reikiä. Sitten kypsennys uunissa 200° ja noin 25 minuuttia. Ja tarjoile vaikka vaniljajätskin kanssa.
2 kommenttia:
Toi kuulosti oikein herkulta! Tekisköhän kyläluudille tuosta kotiinpaluupiirakan ;)
Kannttaa tehdä. Tosi herkullista. Ompahan kiva kotiinpaluu heillä.
Lähetä kommentti